Logo Polskiego Radia
Print

Polska kuchnia coraz bardziej doceniana na świecie

PR dla Zagranicy
Halina Ostas 17.08.2017 13:37
  • Zuza Zak o polskiej kuchni i jej promocji.mp3
Z fascynacji polską kuchnią, dawnymi przepisami i tradycją zrodził się pomysł napisania książki "New Polish Cooking"
Foto: materiały prasowe
Z fascynacji polską kuchnią, dawnymi przepisami, ale i naszą kulturą, historią oraz tradycją zrodził się pomysł napisania książki "New Polish Cooking".
"Przede wszystkim to piękna książka - ubrana w biało-czerwone wycinanki owoców, kwiatów, ptaków i ryb - wygląda jak środkowowschodni bibelot" - powiedziała o niej amerykańska pisarka Carolyn Hart.

Książka promowana była w Anglii i Australii. Poznali ją także czytelnicy w Stanach Zjednoczonych. Wersja polska dostępna będzie w księgarniach jesienią tego roku. Recenzenci już zapewniają, że będzie to niezapomniane spotkanie z polskimi smakami.

Z Zuzą Zak, autorką książki "New Polish Cooking", a także jej polskiej wersji, rozmawiała Maria Wieczorkiewicz.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A O nas Kontakt